קבלו טיפ מצוין לניהול ואימון הקריירה שלכם בתוך מקום העבודה, שכל אחד יוכל לעשות (גם אם אתם לא בשלנים מי יודע מה).
מתי בישלתם לאחרונה משהו חדש?
כן, אני מתכוונת למטבח.
מתי הייתם צריכים להכין משהו מיוחד - לארוחת שישי או ארוחת חג
או סתם אם החלטתם להשקיע ולגוון עם משהו חדש...
מה נעשה במקרה כזה:
🕐 נצמד למתכונים קיימים - שעובדים
🕐 נאלתר מהראש - אם אנחנו חזקים בבישולים (מודה, אני פחות).
🕐 נשלב כוחות - נאחד מספר מתכונים מהרשת, קצת מהראש, קצת מהחמות...
ככה גם בעבודה.
גם שם, לפעמים, אנחנו צריכים להכין "תבשיל חדש", קצת לחדש, לרענן, לגוון,
קודם כל- לעצמנו,
וגם כדי להזכיר לאנשים שאנחנו כאן - פועלים, עמלים, מתקדמים, שלא לומר "חיוניים" (מילה רגישה לעידן הקורונה).
אז מה אנחנו יכולים לעשות כדי לתפוס את העין בתוך מקום העבודה שלנו?
ניחשתם נכון, ממש כמו בהכנת תבשיל חדש-
🕐 להצמד למתכונים קיימים-
להמשיך להציע את עצמי לפרוייקטים מהתחום שלי כמומחה/ית.
📌 מתי יכול להתאים:
כשזיהיתי פוטנציאל לפרוייקט שבאמצעותו אוכל לקדם את המחלקה/צוות שלי מתוך הידע והמומחיות האישית שלי.
🕐 לאלתר מהראש-
לקפוץ על הזדמנות ששמעתי ב"שיחת מסדרון", להציע להוביל פעילות מסויימת בחברה ללא קשר לתפקיד שלי- happy hour מגניב, פרוייקט התנדבות של עובדי החברה בעמותה או כל רעיון מפתיע אחר.
📌 מתי יכול להתאים:
כשאין כרגע משהו "חם" בתחום העיסוק שלי פרופר, ויש לי זמן (ורצון) להשקיע בפרוייקט נקודתי אחר.
🕐 לשלב כוחות-
להציע להוביל פרוייקט חדשני, שלא בהכרח מגיע מתחום המומחיות שלי אבל משלב skills ועולם תוכן שלי- להרצות על התחום שלי למחלקות אחרות, להציע לקיים מיט-אפים מקצועיים ושולחנות עגולים לעובדים ממחלקות שונות, וכולי וכולי וכולי...
📌 מתי יכול להתאים:
כשאני מזהה שיש צורך ופתיחות לרעיונות חדשים בארגון/מחלקה/צוות, ולי יש מספיק זמן (וגיבוי מהמעסיק) להקדיש לפרוייקט צידי שכזה.
אז... תתחילו לבשל! 🙂
コメント